Nyheter

Janusinfofem månader sedan

Fortsatt nej till Spinraza och Evrysdi för vuxna patienter med spinal muskelatrofi

NT-rådet rekommenderar regionerna att inte använda Spinraza (nusinersen) och Evrysdi (risdiplam) för vuxna patienter med SMA typ 2 och typ 3.

Läs mer ›

SVDtio månader sedan

Pernilla, 32, nekas medicin - för gammal

Trots att det finns fungerande bromsmediciner mot sjukdomen SMA - Spinal muskelatrofi - nekas Pernilla Becker behandling. Med sina 32 år anses hon för gammal. "Jag trodde mer om Sverige, andra länder är mer humana."

Läs mer ›

Altingetöver ett år sedan

Äldre funktionsnedsatta som nekas läkemedel diskrimineras

Vi ber er politiker att se över den orättvisa och felaktiga rekommendationen att vi som är över 18 år nekas Spinraza och Evrysdi. Det skriver Pernilla Becker, ordförande NSMA (Nätverket för spinal muskelatrofi), Lars Ahlenius och Magnus Svensson, medlemmar i NSMA.

Läs mer ›

Dagens Samhälleöver ett år sedan

Problemet är större än ojämlik diagnostik

Vi vill att regionpolitikerna och NT-rådet ser till att vi med sällsynta diagnoser får tillgång till läkemedel oavsett vår ålder, skriver debattörer från NSMA i en replik.

Läs mer ›

Aftonbladetöver ett år sedan

Lars och Magnus nekas livsviktig medicin

Region Stockholm går med miljardvinst samtidigt som Lars Ahlenius, 54, och Magnus Svensson, 60, nekas livsviktig medicin. Orsaken: Medicinen anses för dyr. - Förra året togs beslutet att endast de under 18 år får tillgång till medicinen, säger Lars Ahlenius. Varje fredag sedan i höstas har Lars Ahlenius suttit i sin rullstol utanför Landstingshuset.

Läs mer ›

Aftonbladet Plus!nästan två år sedan

Pernilla nekas medicin: "Jag är för gammal"

31-åriga Pernilla Becker lever med Spinal muskelatrofi (SMA) - en medfödd neuromuskulär sjukdom som leder till att musklerna förtvinar. Trots att det finns en revolutionerande bromsmedicin nekas hon behandling. - Jag hade fyllt 18 år när medicinen kom till Sverige och nekas därför behandling. Jag är inte ensam om att stå utan.

Läs mer ›